شکایت از باغ‌وحش ارم پس از تلف‌شدن توله شیر امیرعلی اکبری (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) ترافیک فوق‌سنگین در جاده چالوس | محورهای فیروزکوه، هراز و آزادراه قزوین - رشت را انتخاب کنید (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) زلزلۀ نسبتا شدید حوالی بندر چارک هرمزگان و جزیره کیش را لرزاند + جرئیات (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی مطرح کرد: مشهد درگیر فرونشست | تهدیدی جدی برای زیرساخت‌های حیاتی زباله، مهم‌ترین معضل زیست محیطی طرقبه و شاندیز تلاش حداکثری وزارت آموزش و پرورش ساماندهی کودکان بازمانده از تحصیل تأکید وزارت آموزش و پرورش بر حذف نگاه تجاری در مدارس غیردولتی هشدار مرکز اطلاعات مالی به موسسات خیریه | خیریه‌ها ممکن است در معرض فساد قرار گیرند پلیس فتا هشدار داد: کلاهبرداری با نام سود سهام عدالت تعیین وضعیت استخدام حدود ۲۰ معلم نهضتی و پیش دبستانی تا هفته آینده (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) اعتراض جمعی از اعضای هیئت‌علمی دانشگاه فرهنگیان به مصوبه سقف سنی پذیرش دانشجومعلمان گلایه مندی مردم مشهد از نحوه پاسخ گویی سامانه ۱۲۲ | انتظار پشت خط آبفا کلیاتی در مورد انرژی و مواد مغذی مورد نیاز کودکان ۱ تا ۲ ساله اهواز همچنان غرق در دود ناشی از آتش‌سوزی هوالعظیم | مسئولان اقدام مؤثری نکردند نوید بارش‌های نرمال پاییزی برای چند استان توله شیر امیر علی‌اکبری در باغ وحش پارک ارم تلف شد (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) | واکنش علی‌اکبری به خبر چه بود؟ حکم قصاص قاتل الهه حسین‌نژاد تأیید شد (۱۸ شهریور ۱۴۰۴) بعد از ورزش باید دوش گرم بگیریم یا دوش سرد؟ نظارت‎های دقیق‌تر بر کارخانه‌های تولیدکننده لوازم آرایشی بطری‌های نوشیدنی در آزمون بهداشت مردود شدند استرداد کلاهبردار ۳۵۰ میلیاردی به کشور فراسالمندی در انتظار کشور | یکی از مهم‌ترین چالش‌ها را شاخص‌های اساسی جمعیت‌شناسی است پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۱۸ شهریور ۱۴۰۴) | کاهش دما از ابتدای هفته آینده واریز معوقات فروردین بازنشستگان سایر سطوح تامین اجتماعی چه زمانی است؟ معاون استاندار خراسان رضوی: ۸۰ درصد مسائل امنیتی با رویکرد‌های اجتماعی حل می‌شود حفاظت تمام عیار سازمان محیط زیست از گونه مرال‌ها | ورود گردشگران به مناطق حفاظت شده ممنوع شد تحصیل بیش از ۱۵ درصد دانش‌آموزان کشور در مدارس غیردولتی | نقش این مدارس در توسعه عدالت آموزشی چیست؟
سرخط خبرها

۱۲ میلیون کارگر، بیمه‌شده‌ تأمین اجتماعی هستند | پرداخت ۲۲ هزار میلیارد تومان بابت بیمه بیکاری در سال ۱۴۰۳

  • کد خبر: ۳۲۹۹۱۰
  • ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۶
۱۲ میلیون کارگر، بیمه‌شده‌ تأمین اجتماعی هستند | پرداخت ۲۲ هزار میلیارد تومان بابت بیمه بیکاری در سال ۱۴۰۳
یکی از موضوعات مهم پوشش کامل بیمه‌‎ای کارگران است. براساس آمار سازمان تأمین اجتماعی، ۱۲ میلیون نفر معادل ۷۰ درصد بیمه‌شدگان این سازمان به عنوان بیمه‌شده اصلی و حدود ۲۴ میلیون نفر به عنوان افراد تبعی و در مجموع ۳۶ میلیون نفر در قالب بیمه اجباری تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی قرار دارند.

به گزارش شهرآرانیوز، محمد محمدی، معاون بیمه‌ای سازمان تأمین‌اجتماعی، با بیان اینکه این سازمان به عنوان بزرگترین سازمان بیمه گر اجتماعی کشور در قالب بیمه اجباری، صاحبان حرف و مشاغل آزاد به صورت اختیاری، بیمه زنان خانه دار، دانشجویان و... نیمی از جمعیت کشور را تحت پوشش دارد، می‎گوید: «بیمه نقش اساسی در پشتیبانی از نیروی کار و تعمیق احساس امنیت اجتماعی و اقتصادی برعهده دارد. به موجب ماده (۴) قانون تأمین اجتماعی، افرادی که به هر عنوان در مقابل دریافت مزد یا حقوق کار می‌کنند، مشمول مقررات قانون مذکور هستند و ماهیت بیمه کارگران هم از نوع بیمه اجباری بوده و کارفرمایان قانوناً ملزم به بیمه کردن نیروی کار خود از بدو اشتغال نزد سازمان تأمین اجتماعی هستند.»

ثبت بیش از ۴۹ هزار حادثه کاری در سال گذشته

گاهی در حین کار حوادثی رخ می‎دهد که منجر به بیماری، نقص عضو یا حتی فوت کارگر می‌شود که سازمان تأمین اجتماعی باید بدون در نظر گرفتن مدت سابقه پرداخت حق بیمه فرد، مستمری مربوطه را برای وی یا بازماندگان واجد شرایط او برقرار کند. محمدی در این باره توضیح می‎دهد: «مجموع حوادث ناشی از کار که در سال ۱۴۰۳ به شعب سازمان تأمین اجتماعی منعکس شد، ۴۹ هزار و ۱۹۸ مورد بود که از این تعداد ۴۶ هزارو ۹۱۹ فرد حادثه دیده یعنی ۹۵ درصدشان پس از دریافت غرامت دستمزد ایام بیماری بهبود یافته و مشغول به کار شدند. همچنین در سال گذشته برای دو هزار و ۲۷۹ نفر از حادثه‌دیدگان موصوف حسب مورد مستمری بازماندگان، ازکارافتادگی کلی، ازکارافتادگی جزئی و غرامت نقص عضو برقرار و پرداخت شد.»

حمایت از کارگران و خانواده آنان در برابر بیماری‎ها، حوادث، بیکاری، پیری و از کارافتادگی از وظایف و کارکرد‌های مهم بیمه است. معاون بیمه‌ای سازمان تأمین اجتماعی در مورد برخی از حمایت‎های بلندمدت این سازمان از افراد تحت پوشش می‎گوید: «مستمری بازنشستگی، ازکارافتادگی، بازماندگان و همچنین حمایت از کارگران شاغل در مشاغل سخت و زیان آور از مهم‌ترین خدمات سازمان به کارگران است. اما آنچه که نیاز ضروری نیروی کار بوده، حمایت در زمان بیکاری است؛ کارگرانی که بدون میل و اراده بیکار شده و آماده کار هستند. جدای از حمایت‎های بیمه‌ای و درمانی، برای ارتقای سطح مهارت، آموزش فنی و حرفه‌ای را برای بیمه شدگان بیکار در نظر گرفتیم تا شرایط را برای دسترسی سریع‌تر به فرصت‎های شغلی برایشان ایجاد کنیم. مدت پرداخت بیمه بیکاری باتوجه به میزان سابقه پرداخت حق بیمه تعیین می‎شود و حداکثر مدت استحقاق مقرری برای مجرد‌ها ۳۶ ماه و برای متأهلین یا متکفلین ۵۰ ماه است.»

هدیه ازدواج برای بیش از ۹۴ هزار کارگر در سال ۱۴۰۳

براساس اعلام سازمان تأمین اجتماعی در سال ۱۴۰۳ مبلغ ۲۲ هزار میلیاردتومان از سوی تأمین اجتماعی به کارگرانی که بدون میل و اراده یا بر اثر وقوع حوادث غیرمترقبه بیکار شده‌اند، بیمه بیکاری پرداخت شده است. حمایت‌های بیمه‌ای در کنار تلاش برای تأمین آرامش خاطر نیروی شاغل در عرصه کار و تولید، گاهی اوقات جنبه‌های تشویقی هم دارند. یکی از این موارد خاص، پرداخت هدیه ازدواج است.

محمدی با اشاره به اینکه در سال ۱۴۰۳ بابت هدیه ازدواج، مبلغ هزار میلیارد تومان به ۹۲ هزار و ۱۸۲ نفر از بیمه‌شدگان واجد شرایط پرداخت شده است، توضیح می‎دهد: «بیمه شدگانی که برای بار اول تشکیل خانواده می‎دهند، اگر ظرف ۵ سال قبل از تاریخ ازدواج، حداقل به مدت ۷۲۰ روز سابقه کار و پرداخت حق بیمه داشته باشند، مشمول این هزینه ازدواج می‎شوند. میزان کمک هزینه ازدواج معادل یک ماه متوسط حقوق و مزایای مشمول کسر حق بیمه ظرف ۲ سال قبل از تاریخ عقد است. حال اگر مبلغ محاسبه شده کمتر از حداقل دستمزد تاریخ ازدواج باشد، رقم قابل پرداخت به حداقل دستمزد سال وقوع عقد افزایش می‌یابد. علاوه بر تعهد مذکور در سال گذشته، ۴ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر از مستمری‌بگیران سازمان از تعهدات بلندمدت سازمان (بازنشستگی، ازکارافتادگی و بازماندگان) بهره‌مند شده‌اند که به طور متوسط ماهانه مبلغ ۵۷ هزار میلیارد تومان به آنها مستمری پرداخت شده است.»

به گفته او در حوزه تعهدات کوتاه مدت که شامل غرامت دستمزد ایام بیماری، حوادث ناشی از کار، مرخصی زایمان، وسایل کمک پزشکی، کمک هزینه ازدواج و کمک هزینه مراسم ترحیم و هزینه سفر و اقامت بیمار می‌شود، درسال ۱۴۰۳ در مجموع ۸ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان به بیمه‌شدگان و کارگران مشمول پرداخت شده است.

بیش از سه میلیون از بیمه‌شدگان را بانوان تشکیل می ‎دهند

در حال حاضر حدود سه میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از بیمه‌شدگان اصلی تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی را بانوان تشکیل می‎دهند، اما یکی از حمایت‌های اختصاصی بیمه به بانوان غرامت دستمزد ایام بارداری است. معاون بیمه‌ای سازمان تأمین اجتماعی درمورد این حمایت خاص می‎گوید: «به موجب ماده ۶۷ قانون تأمین‌اجتماعی، بیمه‌شدگان زن که ظرف یک سال قبل از زایمان، سابقه پرداخت حق بیمه ۶۰ روز کار داشته باشند، می‌توانند از مرخصی زایمان استفاده کنند. مدت مرخصی زایمان با پرداخت تمام حقوق و فوق العاده‌های مرتبط ۹ ماه تمام تعیین می‌شود. اگر مادر دوقلو داشته باشد، مرخصی اش دوازده ماه محاسبه خواهد شد. سال گذشته مبلغ ۲ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان به بیمه‌شدگان زن واجد شرایط بابت مرخصی زایمان پرداخت شد.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->